Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai bune răspunsuri la interviul de angajare ca SRI-ist preocupat de securitatea Internetului

Zoom Cele mai bune răspunsuri la interviul de angajare ca SRI-ist preocupat de securitatea Internetului

A fost destul ca un băiat de la SRI să debiteze niște tîmpenii sinistre de tip „SRI trebuie să intre liber în calculatoarele românilor fără mandat, că așa batem agenturili străine, pardon, teroriștii“ și spiritele s-au și inflamat. Evident, fără motiv: SRI vrea, de fapt, doar binele nostru, iar pentru a dovedi asta ne-a trimis testul de angajare de mai jos.

Acest demers al SRI nu e practic același lucru cu „toți cetățenii RSR trebuie să-și înregistreze mașinile de scris la organele abilitate“?
a) nu, pentru că de data asta ei trebuie să vină lunar doar cu tastatura și să dea o probă pentru dosar (0 puncte);
b) nu, pentru că de data asta ei trebuie să vină și cu tastatura, și cu imprimanta și să ofere două probe pentru dosar (100 de puncte);
c) nu, pentru că de data asta le oferim și o variantă mai elegantă: în loc să vină zilnic să ofere cîte o probă pentru fiecare din cele peste 1.000.000 de fonturi existente, mai bine ne lasă pe noi să le instalăm un program decent care le supraveghează întreaga activitate (1.000 de puncte).

Această idee e continuarea inițiativei „cartelă pre-pay doar cu buletinul“?
a) nu, pentru că pe fraierii cu pre-pay îi ascultăm deja de ani buni fără mandat (0 puncte);
b) nu, pentru că ascultarea ilegală a telefoanelor n-are nici o legătura cu interceptarea ilegală a internauților (100 de puncte);
c) nu, sînt doar două măsuri gîndite să prevină activități care ar putea dăuna cetățenilor noștri. Și cînd spunem „cetățenii noștri“, ne referim la domnul general, la domnul maior, la domnul ministru, la domnul parlamentar (1.000 de puncte).

Ultima întrebare: de ce ține SRI să intre cu picioarele în viața privată a utilizatorilor?
a) pentru că acești cetățeni nu s-au lăsat complet fraieriți de Facebook și mai există inși dubioși care nu-și pun toată viața pe Internet (0 puncte);
b) pentru că agenții SRI vor și ei să folosească site-urile de porno mișto ale civililor, fiind sătui să folosească doar stenograme sau înregistrări ambientale dintr-un anumit birou de la Cotroceni (100 de puncte);
c) pentru că, spre deosebire de Securitate, care urmărea pe toată lumea pentru a susține un regim sinistru, SRI face același lucru pentru statul democratic (1.000 de puncte).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint