Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Majestate, nu pleca, fotbalul e-n țara ta!

Zoom Majestate, nu pleca, fotbalul e-n țara ta!

De Paște, oaia-i campioană! Făcură ce făcură ăia de la FCSB și, uite-i, ajunseră pe primul loc, chit că oltenii noștri de la Craiova puteau beneficia de un 11 m, cînd era 0-0. A fost 0-1, gol ca la antrenament, o reușită a jucătorului de culoare roș-albastră Gnohéré. Asta e, am mai pățit-o. La noi, în Oltenia, de cînd ne știm, sîntem deprinși cu suferința și cu furăciunile arbitrilor. Nu ne lăsăm, sîntem prea buni, mergem mai departe. Unii de-ai noștri au ajuns chiar prea departe, și-au luat cîmpii spre Paris, au ajuns valori universale, ca nea Tică Brâncuși sau nea Jenică Ionesco. Dacă rămîneau în țara asta (de căcat, de căcat, desigur), am fi fost cu toții ceva mai buni. Ei bine, fix d-aia, deși republicani, facem o reverență în fața Majestății Sale. Îl implorăm pe Regele Gică să nu se lase.

La supărare, după ce-i păcălirăm cîrlanii de la Viitorul, inegalabilul Gheorghe Hagi a zis vorbe grele. Cică ar exista un fel de complot, o uneltire a unora care aruncă în mass-media tot felul de vorbe otrăvite, îl acuză pe nedrept de blaturi – motiv pentru care s-ar gîndi să-și mute taraba. Haidi, bre, Gica, nu mai fi așa supărăcios! Poate că nu realizezi cît de mult te iubim, cît de mult avem nevoie de tine. Poate că, după acest strălucit 0-0 cu CFR Cluj, te-ai mai răzgîndit. Nu pleca!!!

Îl miștocărim pe Gică Hagi (și îl vom tot miștocări), c-așa-i lumea în țara asta. Rea. Dar trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și Regelui ce-i al Regelui. Ca jucător – a fost fenomenal, fuoriclasse, indiscutabil. Ca antrenor – rămîne mereu de discutat. Ca patron de club – ei bine, aici e cioaca, dl Gheorghe Hagi face o treabă grozavă. A vrut să facă o Academie de Fotbal la Constanța, iar autoritățile l-au trimis în exil, la Ovidiu, pe urmele altui mare poet latin, la țară. Și a mers mai departe, Gică al poporului român. Chiar dacă Discursul Regelui este uneori mai bolovănos, monarhul a intuit faimosul Proiect de Țară, că nu degeaba a furat meserie de pe la case regale vestite, Real Madrid sau, mai ales, FC Barcelona. Așa a construit Viitorul, pen’ că viitorul se construiește zi de zi, încet-încet, ușor-ușor (cităm din marele clasic), cu multe grupe de copii și juniori. Absolut admirabil.

Gică Hagi, faci lucruri foarte bune, chiar dacă noi, oltenii, vom păcăli și la viitorul meci (Craiova-Viitorul, 2-1, pont pentru pariori). Ce, chiar nu mai știi de glumă?

Și d-aia rămîne măreț în continuare Regele Hagi, ca orice rege: prea le ia pe toate în serios. Paște fericit!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint