Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu mor caii când vor câinii din administrația ploieșteană.

Zoom Nu mor caii când vor câinii din administrația ploieșteană.

Dar nici prea bine nu o duc

Vijelie, Magicianu, Gianluca Viali, Vârtej, Vrăbioara, Vuvuzela, Berlusconi, Dante, Vrăjitor, Diego, Fugar. Nu este unsprezecele lui Pițurcă pentru preliminariile Europenelor care ne vor lua din nou prin surprindere, ci sunt numele unora dintre caii de pe Hipodromul Ploiești. Da, da, ce vă mirați așa? – încă există hipodrom la Ploiești. De 24 de ani, administrația locală încearcă să distrugă sportul ăsta, dar nici un primar nu reușește să-i pună cruce. Cel mai aproape a fost Andrei Volosevici, de la PDL. Ce nu a reușit nici războiul, adică să întrerupă derbiul, care se desfășura din anul 1924 doar cu o singură întrerupere, forțată de refacerea pistei (2006), a izbutit pedelistul, 2008 și 2009 fiind anii care lipsesc pentru ca la Ploiești să se fi depășit, duminică, 90 de ediții ale derbiului de trap al României.

Duminică, zi de derbi

Nimeni din Ploiești nu știe despre eveniment, pentru că nimeni nu-l promovează. Și nici nu ai ce promova. Hipodromul are o pistă refăcută, care a costat o grămadă de bani și din care, din când în când, ies bolovani care îi transformă pe cai în hrană pentru leii de la grădina zoologică din localitate. Tribuna stă să pice, după ce a fost refăcută, pe hârtie, în fiecare mandat, cu mare tam-tam. Ba cred că i s-a și tăiat panglica de vreo trei ori, fără să se dea măcar o găleată de var înăuntru. Nu ai ce căuta la curse dacă nu ești un împătimit al curselor de trap. Nu ai de unde să bei un suc, dar asta nu ar fi o problemă dacă ai avea posibilitatea de a paria. Da, la cursele de trap de la Ploiești nu se poate paria. Casele de pariuri au spus clar, cu ani în urmă, că sunt prea multe curse aranjate pentru a se organiza o astfel de activitate la Ploiești.

Dar asta nu înseamnă că nu se țin deloc pariuri. Se țin. ”La țigani”, cum ești îndemnat dacă te crezi pe un hipodrom adevărat și întrebi unde sunt casele, să-ți plasezi pariul. Sistemul e simplu și poate participa oricine. Miza este de zece lei. De banii ăștia, trebuie să indici, din cursa a doua până în cursa a zecea, ocupanții primelor trei locuri. Se acordă trei puncte la locul întâi ghicit, două puncte la locul al doilea și un punct la locul al treilea. La final, se face punctajul, iar câștigătorul ia tot cașcavalul.

Duminică, derbiul a fost câștigat de calul Darius, condus de Ionuț Dima, un driver care a lucrat în ultimii doi ani în Franța, ca grăjdar. Darius a fost urmat de Nero și de Spartan. Câștigătorul pariurilor făcute ”la țigani” a luat 480 de lei, deci s-au găsit 48 de inși care să joace. Sigur, dintre jucători, mulți sunt proprietari de cai, care și-au ”tras” animalele după cum au pus pariurile.

Există din nou speranțe

pentru hipodrom. Primarul Bădescu a semnat contractul de finanțare din fonduri europene, iar luna aceasta se deschid ofertele firmelor care s-au prezentat la licitație. ”Hipodromul va fi gata probabil mai repede decât alte obiective pe care le speram rezolvate mai rapid”, spune primarul Ploieștiului.

Dar cine-l crede? Și de ce l-ar crede cineva, chiar dacă licitația va fi în ordine și chiar dacă cei care câștigă se vor apuca de treabă?

Licitații s-au mai făcut, prin lucrările de la hipodrom s-au spălat niște bani ai mafiei italiene, pe fir au fost serviciile, care au blocat totul, de suferit având tot hipodromul, care a picat la mijloc. Acum, nimeni nu mai crede în cai verzi pe pereți. Cât despre cei care iubesc trapul și speră să mai trăiască vremuri de demult, când la hipodrom nu se venea în șlapi și bermude și nu se paria la negru, vorba proverbului: căpăstru avem, ne mai trebuie cal.

1 comentariu

  1. #1

    nu stiu de ce, dar imi vine sa pun un pariu…pui pariu ca nici anul asta si nici anul viitor nu se va face nimic pe hipodrom?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint