Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Uneori, se întâmplă să ajungi vara la răcoare

Zoom Uneori, se întâmplă să ajungi vara la răcoare

Am fost într-o cârciumă (se numește Manasia, undeva prin spatele magazinului Cocor) deschisă recent în care mult timp a funcționat o secție de poliție. Mai exact, până în 2007, când odată cu intrarea României în UE, autoritățile și-au dat seama că incinta încalcă mai toate normele europene posibile. Chestie de care te convingi imediat dacă te abați de la drumul spre toaletă și vizitezi spațiile de arest.

Celulele de la subsol nu sunt exagerat de mici, dar am văzut microbuze mai încăpătoare. Acum sunt complet goale, dar se vede că pe vremuri erau decorate cu gust. Pe pereții uneia dintre ele era lipită, ca poster, o copertă ușor erotică din august 2003 a suplimentului de weekend al ziarului Libertatea. În poză, Cristiana Răduță, pentru cine-și mai aduce aminte, trăgea languros de o bluză decoltată și mărturisea, cu litere mari, că dezbrăcată arată mai bine.

În altă celulă, unul dintre ocupanți desenase cu pixul gratiile unei ferestre minuscule. Vedeta subsolului e însă carcera. Încăperea e atât de mică încât n-ar putea folosi nici măcar ca dulap de haine. Unui deținut i-ar fi fost imposibil să se dea cu capul de pereți, deoarece n-avea loc să-și ia avânt. Iar vizeta din ușă sper că era pentru uzul celui închis, ca să nu aibă chiar senzația că e zidit într-un subsol. Mă rog, ideea e că acum se poate bea o bere rece la umbră lângă asemenea manifestări ale cruzimii umane.

3 comentarii

  1. #1

    Puscaria nu trebuie sa fie relaxanta, ca la bed and breakfast. Arestul trebuie sa fie stresant pentru criminal, sa il faca sa scuipe tot, cu speranta ca ajunge intr-o puscarie normala, unde intre doua mui, mai poti sa si respiri.

  2. #2

    Da, mare dreptate ai, dar sa sti ca in cazul asta si cosciugele trebuiesc imbunatatite.
    Adica ma gandesc ca regulile UE sunt valabile si pentru victime…sau ai tu alta idee ? Gen „si ea a fost de vina ca avea fusta scurta” sau „ce cauta pe strada la ora aia fara armura”.

  3. #3

    Da, dady, asa e. Daca „scuipa tot”, ajunge in locul minunat numit „puscarie normala”. Daca nu „scuipa”, este eliberat, dupa ce burtoshii legii constata ca nu au ce sa ii faca. Decat sa fii eliberat, mai bine scuipi, no? Imi dau seama ca in filmele care te faca sa crezi prostiile astea, burtoshii confruntati cu un suspect ce refuza sa se incrimineze trebuie sa se puna pe treaba, dar te asigur ca alea sunt sefeuri. Jumatate din omuciderile din Occident raman cu autor neidentificat. Politia britanica testeaza ideea de a ignora reclamatiile despre tentative de jaf. Inasprind arestul vei face sa „scuipe” doar cei slabi de inger, vinovati si nevinovati deopotriva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint